Wednesday, August 15, 2012

KHASIAT BUAH SENGKUANG





UBI SENGKUANG/TURNIP

Kandungan Sengkuang/Turnip

80 - 90% Mineral, 10-17% Karbohidrat, 1.0 - 2.5% Protein, 0.2% Lemak, 0.5 - 1.0 Serabut, Vitamin C, Kalsium, Fosforus dan Zat Besi

Khasiat Sengkuang/Turnip 

Biasanya Sengkuang/Turnip dimakan dengan sos rojak atau sos sengkuang calit, rojak mamak, kuih popia dan dalam masakan

Kebaikan memakan Sengkuang/Turnip ianya elok untuk mengatasi demam panas, meredakan demam mampu mengubati selesema dan batuk. Ia juga melawaskan buang air kecil, penawar demam kuning dan juga gout. Elok juga untuk berdiet dan kulit jadi halus.

Selamat Makan Sengkuang/Turnip

Order Form

Name:
Contact Number
Email Address:
Inquiry/ Pertanyaan
Order Sos Sos Merah Sengkuang Calit dan Kacang Tumbuk
Sos Rojak Sengkuang Calit (Pedas)dan Kacang Tumbuk
Order untuk Majlis
Delivery Address
Made payment
Payment Reference
Saya mengakui pesanan yang telah dibuat adalah benar dan berdasarkan penilaian peribadi dan menerima sepenuh tanggungjawab terhadap sebarang keputusan. Barang yang telah dijual tidak ada penukaran dan pulangan wang. Ya

Click here to create your own form.